vineri, dimineata intre paranteze

10 noiembrie 2006
butica ceaiurilor mariage, cea din marais
thé blanc, après l’orage. ceai alb yin zhen, mandarine pâle, notes mentholées, fleurs blanches. serenité, retour au temps de soi.
montagne de la lune, bujor, trandafir, jasmin, realitatea cedeaza visului. uh
fleur d’eau, lotus & calendula, notes d’agrumes
mai departe.
thé vert, le thé du dragon, thé mythique. poate alta data …
lune rouge, miere, in afara timpului. est-ce bien possible?
ceai pe nil, si asta in afara timpului, de data asta in nota epices parfumés
thé rouge: marco polo, le nil rouge, borbon vanille
thé noir, bruma pe himalaya, yunnan impérial, earl grey french blue ( bergamota ..), darjeelinguri de n varietati
lapsang souchong impérial, care ar trebui sa fie un fumé
madame veut encore?
 
dimineata se scurge spre amiaza, raze jucause prin frunzele galbene. nu reusesc sa articulez ginduri complete. nu reusesc sa finalizez o idee.doar armonia ucigatoare a locului, frumusetea de portelan a fetelor, sportul citadin al cecurilor rupte din carnet, caligrafia alambicata a semnaturii. paradisul nimicurilor majore din matasuri si catifele, al parfumurilor si cremelor cu nume prea ermetic spre a fi pronuntat fie si pe-un blog. librarii cu pardoseala de marmura, unde cea mai banala tiparitura ia alura de opera de arta ori incunabul.
 
templierul care cere voie sa se aseze la masa mea are ochi de peruzea si bucle castanii. e ora la care bobolandul isi scoate la plimbare pruncii, inainte de prinz, si landourile maclaren defileaza grabit, cu ocupantii lor minusculi oglindindu-si solemn obrajoarele ca niste merute rosii in vitrinele cafenelelor. templierul va merge la tuns si son coiffeur imi poate trece mina lui miraculoasa prin par schimbindu-mi identitatea. asa ca decid si eu sa-mi tai pletele, in speranta nearticulata a unei alte identitati. semn bun, din sacosa de piele rosie, cotoiul behemoth imi zimbeste fatarnic, de parca ar sti ca inainte de venirea lui si-a stapinului lui eram la pagina 199 a maestrului si margaretei, din exemplarul rufos care l-a insotit pe tata la spital.Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X